Hírek

Kínában debütált a HONOR Magic6 széria

A HONOR leleplezte a Magic 6 és Magic6 Pro modelleket a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chippel, LTPO OLED kijelzővel és egy speciális periszkópikus kamerával a Pro modellben.

Kínában tartott sajtóbemutatón mutatta meg először a Magic6 Széria csúcsát a HONOR. Mind a két modell, a Magic6 és a Magic6 Pro is 6,8”-os ívelt LTPO AMOLED kijelzőt kapott 1264×2800 képpont felbontással. Ezek képfrissítési rátája 1-120 Hz között szabályozható. A kijelző automata módban 1800 nites fényerőre képes, azonban HDR tartalom esetén ez akár 5000 nitre is felmehet a képernyő egyes területein ideiglenesen. Ez egy hihetetlenül magas érték, amelyet korábban szinte elképzelni sem lehetett.

A készülékek rendkívül magas 4320 Hz-es PWM dimminggel vannak ellátva a még dinamikusabb és szemkímélőbb használat érdekében. Mind a két modell 50 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik, a Magic 6 esetén egy egy kerek punch hole-ban található, míg a Magic6 Pro egy ovális kivágást kapott középen, mert a kamera mellett egy 3D-s arcfelismerő modul is helyet kapott.

A hátoldalon a kamera dizájn kis mértékben változott. Maradt a háromkamerás, középre pozícionált elhelyezés a lencsék esetén, csak maga a sziget formája lett kicsit átalakítva. A főkamera 50 megapixeles, F/1.4 – F/2.0 között variálható aperatúrával a Magic6 Pro esetén, míg a Magic 6-nál normál 50 megapixeles, fix F/1.9-es aperatúrával. Emellett 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamera került a modellekbe. A Magic6 harmadik kamerája is egy 50 megapixeles telefotó kamera 2,5x-es zoom lehetőséggel. A Magic6 Pro pedig egy brutálisnak ígérkező 180 megapixeles kamerát kapott 2,5x-es optikai zoomot ígérő periszkópikus zoommal.

A hátlap alá a sima modell esetén 5450 mAh-ás, a Pro kiadásnál 4600 mAh-s akkumulátor került. Előbbi 66 wattos vezetékes és 50 wattos vezeték nélküli, utóbbi 80 wattos vezetékes és 66 wattos vezeték nélküli töltést kínaál.

A Magic6 Széria két modellje egyaránt a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 új chipjét használja, 12, vagy 16 GB RAM-mal, kiviteltől függően. A háttértár pedig 256 GB és 1 TB között mozog.

Az újdonságok támogatják a Wi-Fi 7-et, a Bluetooth 5.3-at, van infra port, IP68-as por- és vízállóság, illetve a Pro modell támogatja Kínában a műholdas kapcsolatot is (nincs információ globális támogatottságról).

A Magic6 szérián debütál az Android 14 alapokon nyugvó MagicOS 8.0 rendszerfelület is.

Január 18-tól kezdődik az értékesítése a két modellnek Kínában, azonban várhatóan a közeli jövőben a nemzetközi piacra is érkezik a széria, pontos dátum viszont még nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb