Hírek

Kihívót kap végre a Samsung Galaxy Z Folt: érkezik a HONOR Magic Vs Magyarországra

Igazi kihívót kap végre Magyarországon a Samsung Galaxy Z Fold sorozat. A telefonból tabletté nyitható hajlítható kijelzős telefonok esetén gyakorlatilag egyeduralkodó Magyarországon (és sok más piacon is) a Samsung, mert a többi gyártó nem kínál alternatívát, ez viszont megváltozik.

Korábban, 2020-ban még a HUAWEI próbált a Samsung konkurenciája lenni az akkor 999 999 forintos Mate Xs összehajtható kijelzős telefonnak, viszont Google támogatás hiányában csak egy méregdrága, nagyon szűk réteg számára szóba jöhető készülék volt és nem jelentett valódi konkurenciát a Galaxy Z Fold akkori kiadásának.

Bár a Xiaomi, az Oppo és több más gyártó is dobott már piacra a Foldhoz hasonló megoldást, azt azonban Magyarországra nem hozták be – ezzel szemben a Samsung gyakorlatilag az összeg hajlítható szériás mobilját elérhetővé tette és még szolgáltatói kínálatban is megvásárolható.

Igazi kihívót kap végre Magyarországon a Samsung Galaxy Z Fold sorozat. A telefonból tabletté nyitható hajlítható kijelzős telefonok esetén gyakorlatilag egyeduralkodó Magyarországon (és sok más piacon is) a Samsung, mert a többi gyártó nem kínál alternatívát, ez viszont megváltozik. Korábban, 2020-ban még a HUAWEI próbált a Samsung konkurenciája lenni az akkor 999 999 forintos Mate Xs összehajtható kijelzős telefonnak, viszont Google támogatás hiányában csak egy méregdrága, nagyon szűk réteg számára szóba jöhető készülék volt és nem jelentett valódi konkurenciát a Galaxy Z Fold akkori kiadásának. Bár a Xiaomi, az Oppo és több más gyártó is dobott már piacra a Foldhoz hasonló megoldást, azt azonban Magyarországra nem hozták be - ezzel szemben a Samsung gyakorlatilag az összeg hajlítható szériás mobilját elérhetővé tette és még szolgáltatói kínálatban is megvásárolható. A HONOR lehet az első igazi konkurens, a kínai gyártó 2023. nyarán hozza el Magyarországra a Magic Vs-t, amely külső kijelzője 6,45”-os, kinyitva pedig a belső AMOLED kijelző 7,9”-os képátlót tartogat a felhasználónak. A Magic Vs a hardverét tekintve is felsőkategóriás, hiszen a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chip került bele és a Magic5 Pro modellhez hasonlóan várhatóan 12 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral érkezik. A hátoldali kamerák terén is ha nem is a legütősebb szettel lett ellátva, ennek ellenére nem szégyenkezhet, hiszen 54 megapixeles (Sony IMX800-as) főkamerát, 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát és egy 8 megapixeles, 3x-os optikao zoomra képes telefotó kamerát kapott. A Magic Vs egyik különlegessége a speciális zsanér, amely a Samsung modelljeivel szemben rés nélkül képes összecsukni a kijelzőt. A készülék Android 13-mal és MagicOS 7.1-gyel érkezik, Magyarországon várhatóan 699 990 forintos áron lesz elérhető júniustól.

A HONOR lehet az első igazi konkurens, a kínai gyártó 2023. nyarán hozza el Magyarországra a Magic Vs-t, amely külső kijelzője 6,45”-os, kinyitva pedig a belső AMOLED kijelző 7,9”-os képátlót tartogat a felhasználónak. 

A Magic Vs a hardverét tekintve is felsőkategóriás, hiszen a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chip került bele és a Magic5 Pro modellhez hasonlóan várhatóan 12 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral érkezik. A hátoldali kamerák terén is ha nem is a legütősebb szettel lett ellátva, ennek ellenére nem szégyenkezhet, hiszen 54 megapixeles (Sony IMX800-as) főkamerát, 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát és egy 8 megapixeles, 3x-os optikao zoomra képes telefotó kamerát kapott.

A Magic Vs egyik különlegessége a speciális zsanér, amely a Samsung modelljeivel szemben rés nélkül képes összecsukni a kijelzőt. A készülék Android 13-mal és MagicOS 7.1-gyel érkezik, Magyarországon várhatóan 699 990 forintos áron lesz elérhető júniustól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb