Hírek

Itt a HONOR 50 Pro, az első modell a Huawei-től függetlenül

2020 novemberében jelentették be, hogy a HONOR kiválik a Huawei-ből, most pedig itt a márka első saját okostelefon sorozata, amelyet egyedül mutat be. A HONOR 50 sorozatról van szó, amelyet Kínában jelentett be George Zhao.

A széria csúcsmodellje a HONOR 50 Pro, amely a Qualcomm Snapdragon 778G SoC-re épül, azaz bár ez a legerősebb modell a szérián belül, valójában nem igazi flagship, hiszen csak egy erősebb felső-középkategóriás SoC-t kapott. A nagy, 6,72”-os kijelző FullHD+ felbontással rendelkezik, OLED panelre épül és 120 Hz-es frissítési rátával rendelkezik. A 4000 mAh-s akkumulátor nem rossz, bár a 2021-es kínálatban egyáltalán nem számít már nagynak. Azonban az mindenképpen kiemelkedő, hogy a HONOR 50 Pro 100 wattos vezetékes töltési teljesítményt kapott, amivel 25 perc alatt lehet 0-ról 100%-ra feltölteni a gyártó ígérete szerint. Vezeték nélküli töltést nem támogat a modell.

HONOR 50 és HONOR 50 Pro
HONOR 50 és HONOR 50 Pro

Négy szenzoros kamera rendszer került a hátlapra, ennek fő eleme a 108 megapixeles egység, f/1.9-es rekeszértékű lencsével. Ezen kívül kapott egy 8 megapixeles ultra-széles látószöggel ellátott kamerát, illetve két 2 megapixeles kamerát, egyet makrókra, egyet pedig mélységérzékelésre. A főkamera mindenképpen említésre méltó, 1/1,15”-os szenzor, amely pixel egyesítéssel alapvetően 12 megapixeles képeket készít – de tud akár 108 megapixelest is. Azonban a többi kamera talán csalódást keltő, hiszen messze van a jó fotós képességektől a széleslátószögű egység és a két másik, kiegészítő kamera is. Ebből a szempontból elmondható, hogy a HONOR valahol ott folytatta új gyártóként, mint ahol abbahagyta Huawei almárkaként, azaz semmit sem hozott a HUAWEI kiemelkedő fotós képességeiből, de saját maga sem tett bele új dolgot. 

A kijelzőben lyukban helyezkedik el a bal oldalon a dupla kamera, egy 32 megapixeles fő szenzor, illetve egy 12 megapixeles széles-látószögű.

A készülék Android 11 operációs rendszerrel érkezik, MagicUI 4.2 felhasználói felülettel.

HIVATALOS: Google támogatással jönnek az új HONOR modellek

A HONOR 50 Pro 8 GB /256 GB-os és 12 GB / 256 GB-os modellként is piacra kerül, elsőnek azonban Kínában, ellenben pozitívum, hogy nemzetközi megjelenésről is jöttek hírek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb