HírekTippek-trükkök

Így használhatod a Google Pay-t mobilfizetésre

A Google Pay mobilfizetési megoldást sokak várják Magyarországon, hivatalosan azonban nem érhető el továbbra sem, de mutatunk egy egyszerű módszert, amivel itthon is használható.

Így használhatod a Google Pay-t mobilfizetésre

Maga a Google Pay, mint fizetési szolgáltatás használható Magyarországon, benne is van például a Google Play-ben, azonban ennek mobilfizetési funkciója, azaz amellyel NFC-t használva fizethetünk okostelefonunkkal POS terminállal, nem érhető el hivatalos formában. Egyes szolgáltatók kínálnak saját megoldást, ilyen az OTP és a Simple applikációja, a K&H natív alkalmazása és még pár bank megoldása, de mutatunk egy lehetőséget, amivel a Google Pay is használható.

Mi a jelenlegi akadálya a használatnak?

Valószínűleg a Google nem tudott megfelelő szerződéseket kötni még a hazai bankokkal, amely számára és a bankok számára is megfelelő, ezért nem érhető el a szolgáltatás.

Emiatt sem magyar Google fiókból nem telepíthető a Pay, sem magyar kártya nem adható hozzá.

Így telepítsd a Google Pay-t!

Ha Google-ben megkeresed a Google Pay alkalmazást a Play Áruházban, azt láthatod, hogy ez az alkalmazás nem áll rendelkezésre (telefonon rákeresve meg sem jeleníti azt). Ez a fenti okok miatt van. Emiatt alternatív útvonalak kellenek a beszerzéshez.

Aptoide

Az egyik megoldás egy alternatív alkalmazásbolt használata, ilyen az Aptoide is, amelyet több százezer ember használ. Az Aptoide weboldalán tudjuk letölteni a hozzá tartozó alkalmazást, ennek telepítéséhez engedélyezni kell a külső forrásból származó APK-k telepíthetőségét. Ha ez megtörtént, telepítettük az alkalmazást, akkor rögtön böngészhetjük is a kínálatot.

Ha telepítetted az Aptoide alkalmazásboltot, akkor ide kattintva éred el a Google Pay-t, vagy a keresőt használva. Itt telepítéskor engedélyt kell adnod arra, hogy az Aptoide alkalmazásokat telepítsen a telefonodra.

Külföldi Google fiók

A hivatalosabb megoldás (de nem hivatalos), ha használsz mondjuk egy brit VPN kapcsolatot a telefonodon, amivel létrehozol egy új, brit címre szóló Google fiókot és ezt használva töltöd le a Google Pay alkalmazást a hivatalos Google Play áruházból. De ehhez arra van szükséged, hogy vagy valóban kint legyél az Egyesült Királyságban, vagy ha Magyarországról csinálod, akkor legyen egy használható VPN kapcsolatod, amivel a Google úgy érzékeli, hogy brit helyről jelentkezel be.

A fintech segít a mobilfizetésben!

Fent írtam azt is, hogy a magyar bankkártyákkal nem fog menni a mobilfizetés. Az én Google Pay fiókomban is megjelenik az összes hazai bankkártyám, azokat tudom használni arra, hogy a Play áruházból vásároljak, azonban az alkalmazás rögtön jelzi, hogy nem használhatom érintéses fizetésre. Emiatt más magyar kártyával sem lesz használható a szolgáltatás ilyen módon.

A megoldást a fintech cégek nyújthatják, amelyek főleg az Egyesült Királyságból kínálnak pénzügyi megoldásokat.

A Curve és a Google Pay

Curve gyűjtőkártya szolgáltatása talán a legjobb megoldás a Google Pay használatához, hiszen ezzel több bankkártyát lehet használni egy főkártya alatt, ami lehetne akár margyar OTP, K&H, Erste, stb., vagy akár Revolut kártya is. A Curve 2019 november elején adta hozzá a Samsung Pay és Google Pay szolgáltatásait a kártyáihoz.

A Curve ingyenes szolgáltatása egy olyan “metakártyát” ad, ami képes kiváltani további kártyáinkat. Az alkalmazásban hozzáadható több bankkártya és hitelkártya, akár fintech-ek kártyái is és ott kiválasztható az, hogy mikor melyik kártya legyen az alapértelmezett fizetésre, ráadásul később néhány napig a tranzakció módosítható és másik kártyára is átállítható a fizetés.

Mostantól egyszerűen hozzá lehet adni a Google Pay-hez a Curve bankkártyát, így akár magyar bankkártyával alatta lehet fizetni, ami jelentős kényelmet kínál akár itthon, akár külföldön.

Curve regisztrációért kattints ide, az 5 font bónuszért használd a EY585VLE kódot!

Monese Google Pay támogatással

A brit Monese hivatalosan is támogatja a Google Pay-t, sőt kifejezetten ajálja is a szolgáltató, hogy ezzel is használható a kártyája. A Monese egy, a Revoluthoz hasonló szolgáltatás. Az ingyenesen igénybevehető csomagjában brit font és euró alapú számla is rendelkezésre áll. Szintén díjmentesen ad egy MasterCard bankkártyát, amelyet itthon is lehet használni, illetve a Google Pay rendszeréhez azonnal hozzá lehet adni. Ha új felhasználóként regisztrálsz a Monese-re és megadod az ADAMK616 kódot, akkor 10 brit fontot (kb. 4000 ft) kapsz az első bankkártyás vásárlásod után, miután 500 fontot elköltöttél, további 15 font (kb. 6000 ft) üti a markodat (és én is, ezzel tehát a Honorblog működését is támogatod). A díjmentes bankkártyát azonnal hozzá tudod adni a Google Pay szolgáltatáshoz.

Monese regisztrációért és a 25 font bónuszért kattints ide!

Google Pay és a Revolut

Ha régi Revolut felhasználó vagy, akkor elképzelhető az, hogy te még brit régiós bankkártyát kaptál, amelyet egyszerűen lehet regisztrálni a Google Pay-ben. Azonban  azok, akik kb. az elmúlt 1 évben regisztráltak, mondjuk az alkalmanként futó 3000 forintos grátisz miatt, már forint alapú kártyát kapnak, amit nem lehet érintéses fizetésre használni a Google Pay-ben.

Trükközve lehet használni ezt az új felhasználóknak, amely azonban a Revolut fiók zárolását is magával vonhatja, ezért ezt nem javasoljuk! Ha valaki mégis szeretne megpróbálkozni vele a saját felelősségére, akkor azt kell tennie, hogy törli a virtuális kártyáját, módosítja a címét britre, majd igényel egy új virtuális kártyát. Ez már brit régiós kártya lesz, emiatt a virtuális MasterCardot engedi majd használni a Google Pay. Azonban ahogy írtuk, benne van, hogy bármikor felfüggeszti emiatt a felhasználói fiókot a Revolut, ezért ezt nem ajánljuk.

Milyent telefonnal működik a Google Pay?

Mindenképpen NFC képes Honor okostelefon szükséges a Google Pay érintéses fizetéséhez.

Attól nem kell tartani, hogy a telefon elvesztésével nem csak a készüléket bukjuk, hanem a bankkártyáról a pénzt is, hiszen a Google Pay használatához mindenképpen szükség van képernyőzár beállítására és az érintéses mobilfizetés nem működik akkor, ha nincs feloldva a készülék.

A fenti megoldások közül én a Curve-öt használom, ez alatt pedig elsősorban a Revolutot, viszont elég nagy kényelmet ad az, hogy többféle kártya között is könnyen váltok a Curve használata előtt.

A cikkben lévő linkeken történő fintech regisztrációkkal (Revolut, Curve, Monese) a Honorblog működését is támogatod, köszönjük ezt neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb