Hírek

HONOR: Tőzsdére léphet a kínai okostelefon-gyártó

A Huawei-től kivált HONOR tőzsdére lépési terveit jelentette be a vállalat. A lépéssel a cég új stratégiai céljait szeretné elérni, beleértve a globális piaci részesedés növelését, a kutatás-fejlesztésre fordított források növelését, valamint a vállalat általános versenyképességének javítását.

A HONOR az elmúlt három évben gyors növekedést ért el. A vállalat 2022-ben globálisan 100 millió okostelefont értékesített, ami 50%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A vállalat a hajlítható okostelefonok piacán is vezető szerepet tölt be, a Magic V2 modelljük Kínában a legjobban fogyó hajlítható okostelefon.

HONOR 90

A tőzsdére lépés lehetővé tenné a HONOR számára, hogy tovább növelje a tőkét, amelyet a kutatás-fejlesztésre, a gyártási kapacitás bővítésére és a globális terjeszkedésre fordíthatna. A vállalat tervei szerint a tőzsdére lépést 2024-ben hajtanák végre.

A tőzsdére lépés előkészítése során a HONOR az igazgatótanács összetételét is módosította. Wu Hui lett a cég új igazgatója és elnöke, míg Wan Biao lett az alelnök. Wu Hui korábban a Huawei vezető beosztásaiban dolgozott, Wan Biao pedig a HONOR egyik alapítója.

A HONOR tőzsdére lépése fontos lépés lenne a vállalat számára. A lépéssel a cég pozícióját erősítené a globális okostelefon-piacon, és tovább növelhetné versenyképességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb