Hírek

Dizájnos hátlappal és dinamikus értesítési szigettel jön a HONOR X8b

Frissült a HONOR X8 szériája, amelynek 2024-es tagja HONOR X8b néven érkezik.

A HONOR X8b okostelefon kívülről több apróbb, de jelentősebb dizájnbeli újdonságot hoz, illetve funkcióiban is bővült az előd X8 és X8a modellekhez képest.

Dizájnos hátlappal és dinamikus értesítési szigettel jön a HONOR X8b

Az előlapon szembetűnő változás lehet, hogy a 6,7”-os 1080×2412 képpontos AMOLED kijelzőn felülre került középre egy kapszula formájú kamera sziget. Ebben egy 50 megapixeles szelfikamera kapott helyet, valamint egy LED vaku, amely segít jobb megvilágítást kínálni kevés fény esetén. Meg kell említeni azt is, hogy rágyúrt a kijelző fényerejére is a HONOR. A max fényerő 1200 nit, míg hozzá a csúcsfényerő elérheti a 2000 nitet, amely már a csúcsmodellek szintjét verdesi.

Érdekesség, hogy az előlapi kamera sziget körül szoftveresen megjelenik a Magic Capsula felület. Ez egy dinamikus értesítési felület, nagyban hasonlít az Apple Dinamikus Sziget megoldására, amely az iPhone 14 Pro modellben debütált (majd megkapta az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 is). Azonban mielőtt valaki másolást kiáltana, érdemes emlékezni rá, a HONOR már évekkel az Apple előtt, még 2019-ben használta ezt a megoldást a HONOR View20 modellben.

Dizájnos hátlappal és dinamikus értesítési szigettel jön a HONOR X8b

A hátoldalt nézve a dizájn hasonló ugyan mint az elődöknél volt, viszont a zöld színű árnyalat egy bőrhatású felületet kapott, amelyre tapintható divatos mintázat is került. A fekete és a szürke színű modellek esetén a hátlap sima, matt műanyag. A nagyméretű négyzetes kameraszigeten három kamera és egy vaku. A főkamera 108 megapixeles szenzort kapott, van egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, valamint egy 2 megapixeles makrókamera. Videóból csak FullHD-t tud rögzíteni, nincs 4K mód.

Az alsó-középkategóriás HONOR X8b hozza a szokásos hardves környezetett, minimális extrákkal. A korábbi Snapdragon 680 került bele Adreno 610-es GPU-val, kimaradt az 5G támogatás (maradt a 4G-n), illetve nincs wifi 6 (802.11ax), csak WIFI 5 (802.11ac) támogatás. Bluetooth 5.0, OTG került bele, az ujjlenyomat olvasó pedig a készülék oldalán, a bekapcsológombban található. Érdekesség, hogy a közelségérzékelőt nem fizikai szenzor szolgáltatja, hanem egy ultrahangos megoldás. Az X8b összes verziója 8 GB rendszermemóriát kap, háttértárból pedig lesz 128 GB, 256 GB és 512 GB kiadás is, ez piaconként eltérő lehet majd, hogy melyik jelenik meg.

Dizájnos hátlappal és dinamikus értesítési szigettel jön a HONOR X8b

Az X8b 6,78 mm vékony, 166 grammos készülékházába 4500 mAh kapacitású akkumulátor került, amit a 35 wattos HONOR SuperCharge  (11 V / 3,2 A) segítségével lehet tölteni. A HONOR középkategóriás modellje Android 13-mal, MagicOS 7.2-vel és Google támogatással érkezhet az európai piacokra 2024-ben.

Forrás: HIHONOR.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb