Hírek

Dedikált NPU-val érkezett az új Kirin 810 chip

A HiSilicon bejelentette a Kirin 810-es SoC-t, amely a második 7 nm-es rendszerchipje, a harmadik dedikált NPU-val és egyben az első ilyen képességekkel felszerelt középkategóriás chip.

Dedikált NPU-val érkezett az új Kirin 810 chip

Az új, középkategóriás okostelefonokba szánt HiSilicon Kirin 810-es SoC 7 nm-es gyártástechnológiával készült és a vállalat által is fejlesztett Da Vinci architektúrára épülő NPU-t (Neural Process Unit), azaz mesterséges intelligencia chipet tartalmazza, amely segíti a szoftver gyorsabb működését és az MI funkciókkal látja el az okostelefonokat.

A chip két nagyteljesítményű, Cortex A76-os magot tartalmaz, amelyek 2,27 GHz-es órajelen üzemelnek, mellé pedig hat Cortex A55-ös energiatakarékosabb egység kerül, 1,88 GHz-es frekvenciával. A CPU magok mellé a Mali-G52-es grafikus gyorsító egység is bekerült.

A Kirin 810 tekinthető akár a tavalyi Kirin 710 frissítésének is, ennél azonban jóval többről van szó, a 7 nm-es gyártástechnológiával, a Cortex A76-os magokkal és a dedikált NPU chippel a vállalat még közelebb hozza a felsőkategóriát és a középkategóriát az okostelefonok piacán.

A Honor 9X és 9X Pro már az új Kirin 810-zel felszerelve érkezik. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb