Hírek

Huawei: A GMS-es modellek továbbra is megkapják a támogatást

Számos olyan cikk született a különböző felületeken, amely arról szólt, hogy a Huawei készülékei nem kapnak többé frissítést és ezeket további állításokkal tetézték. A Huawei tiszta vizet öntött a pohárba.

Az Egyesült Királyásban is megvehető a Honor 20 Pro

A Huawei Technologies Hungary 2020. augusztus 17-i válasza

Az ügyről egyelőre sem az Egyesült Államok kormánya sem a Google nem adott hivatalos tájékoztatást.

Függetlenül a döntéstől a Huawei továbbra is gyárthat és árusíthat olyan Google-licensszel rendelkező GMS-termékeket, melyek 2019. május 16. előtt kerültek kereskedelmi forgalomba. Ezek a termékek mind hozzáférnek a Google Play-hez, ahonnan alkalmazásokat tudnak letölteni és frissíteni.

A Huawei továbbra is biztosítja a rendszer- és biztonsági frissítéseket. Vásárlóink a nyílt forráskódú közösségnek és a Huawei saját fejlett K+F képességeinek köszönhetően továbbra is megkapják a szoftverfrissítéseket és szolgáltatásokat.

A Huawei az új Android-funkciókat és biztonsági frissítéseket az AOSP-n keresztül tudja elérni, és ezeket automatikusan ki is adja majd az eszközökre. Továbbra is aktívan telepítjük az  új szoftverfrissítéseket, patch-eket és egyéb hibajavításokat, miközben garantáljuk az API-k kompatibilitását. A 2019. május 16. óta eltelt időben a Huawei több mint kétszáz modellre adott ki biztonsági frissítést. A frissítési ütemezés gyakorisága az iparágban továbbra is változatlan. A Huawei-modellekre érkező biztonsági frissítések terve elérhető a Huawei hivatalos honlapján.

A Huawei GMS-sel működő készülékei ugyancsak tovább használhatnak más, GMS-alapú alkalmazásokat. A GMS-es felhasználói élmény nem fog változni, mivel a Huawei a jövőbeli frissítésekkel garantálja az API-k kompatibilitását és következetességét.

A Google Play-jel rendelkező telefonok esetében tehát minden Google Play-ből letöltött, illetve egyéb Google-alkalmazásokhoz továbbra is érkeznek majd frissítések.

Google Play-jel nem rendelkező telefonok esetében az új alkalmazások és frissítések kezelése az előretelepített Huawei AppGallery-n keresztül lehetséges. A Google-szolgáltatások saját hivatalos honlapjaikon érhetők el. Ezeket a szolgáltatásokat a telefon böngészőjén keresztül lehet igénybe venni.

A Huawei mindemellett elkötelezett saját mobilszolgáltatási-rendszere, a HMS fejlesztése mellett, amely gördülékeny hardver-szoftver együttműködést biztosít. A Huawei sajátr alkalmazásáruháza, az AppGallery 2018 májusi indulása óta több mint 170 országban működik már, aktív felhasználóinak száma meghaladja a 460 milliót, és felhasználók 2020 első félévében mintegy 184 milliárd letöltést kezdeményeztek az AppGalleryből.

Ez a bejelentés a Honor készülékeit is érinti, azaz a jövőben sem kell tartani, a Honor készülékei úgy fognak működni, ahogyan most is és frissítést is kapnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb