Hírek

Honor 30: Felsőkategóriás képességek és konszolidált funkciók

A Honor 30 lett az az olcsóbb felsőkategóriás modellje a gyártónak, amelybe belekerültek a teljesítményt biztosító funkciók, azonban számos olyan elemet nem kapott meg, amely jelentősen drágítaná a készülék árát.

Honor 30: Felsőkategóriás képességek és konszolidált funkciók

Már ennél a modellnél is OLED kijelző áll rendelkezésre, FullHD+ felbontással, 6,53”-os mérettel, két fontos változás van azonban a széria Pro modelljeihez képest. Egyrészt a Honor 30 kijelzője lapos, nem ívelt, másrészt az előlapi punch hole kamera apró méretű lett és csak egyetlen, 32 megapixeles szenzor található. A 20:9-hez arányú képernyő alá került az ujjlenyomatolvasó szenzor.

A hátoldali kamerasziget itt is méretes, aminek oka, hogy több extrát kapott. A 40 megapixeles 1/1,7”-es szenzor a Huawei RYYB megoldására épül, míg belekerült a 8 megapixeles 5x-ös optikai zoomot ígérő periszkópikus lencsével ellátott kamera, illetve van egy széleslátószögű optikájú, 8 megapixeles egység a képalkotó trióban.

Honor 30: Felsőkategóriás képességek és konszolidált funkciók

Ami a hardvert érinti, a Honor 30 az első modell, ami az új Kirin 985 5G SoC-val jelenik meg. Ez egy újabb 7 nm-es egység a HiSilicontól. A egy fő Cortex-A76-os magja 2,85 Ghz-es órajelen üzemel, másik három A76-os mag 2,4 Ghz-es ketyeg. Ezek mellé további négy Cortex-A55-ös egység került, 1,84 GHz-es frekvencián. A GPU oldalon a Mali-G77-es típust kapjuk, illetve belekerült a Kirin 985-be a Kirin ISP 5.0 is a flagship-szintű kamera teljesítményért.  Az 5G hálózatok támogatására képes SoC mellé 6, vagy 8 GB RAM kerül, háttértárat tekintve 128 és 256 GB-os opciók lesznek elérhetők. A Honor 30 hátlapja alatt 4000 mAh kapacitású akkumulátor lesz, 40 wattos vezetékes gyorstöltéssel, viszont vezeték nélküli gyorstöltés nem érhető el.

Honor 30: Felsőkategóriás képességek és konszolidált funkciók

Magic UI 3.1-et és Android 10-et kapnak a felhasználók, a Huawei Mobile Services rendszerre építve. Elsőnek Kínában válik elérhetővé a Honor 30, fekete, lila, ezüst és zöld árnyalatokban, április 21-től.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb