Funkciók

A Magic UI 3.1-ben eltűnik a kamera felbontás

A Magic UI 3.1 egy olyan kamerás újdonságot is hoz a felhasználóknak, amely a többség számára egyszerűsíti majd a működést, sokaknak viszont lehet nem fog tetszeni.

A Magic UI 3.1-ben eltűnik a kamera felbontás

Azon modellek, amelyek már frissültek Magic UI 3.1-re, a Kamera alkalmazás nem kínál külön felületet a kép felbontás módosítására, helyette oldalarányt lehet választani. Háromféle opció érhető el a készülékeken, a “hagyományos” 4:3 arányú, ez a natív képaránya a szenzoroknak (a legtöbb esetben), az 1:1 arányú (négyzet) és a Teljes képernyős (az adott készülék kijelzőjéhez arányuló) arányt.

Ezeknél az opcióknál a kamera felbontása már fel sem bukkan, ami nem véletlen. Azon modelleknél, amelyeknek kifejezetten nagy felbontású főkamera szenzort kaptak, nem a maximális felbontást használja a kamera, annak csak “töredékét”. A legtöbb esetben a szenzor képpontjait blokkosítja a rendszer, négy pixel adataiból csinál egy képpontot, így lesz végül egy kisebb felbontású, de alacsonyabb zajjal rendelkező, részletes kép. A Honor 20 48 megapixeles kamerája esetén így az elkészült fotók 12 megapixelesek lesznek.

Természetesen nem tűnik el a maximális felbontás, ez egy külön kamera módban lesz hozzáférhető Nagy felbontás néven, ezen esetben viszont nincs AI és egyéb extra beállítási lehetőség (ahogy korábban sem). A Pro módban is az alapértelmezett a kisebb felbontás lesz, viszont a bal felső sarokban lehet majd bekapcsolni a legnagyobb felbontást, így a professzionális fotózás esetén természetesen nem kell lemondani sem a maximális képpontszámról, sem a beállítási lehetőségekről.

Miért vette el a felbontás állítási lehetőséget a Honor?

A felhasználók általában a legjobb képminőséget szeretnék, nem a legjobb felbontást. Ez pedig a legtöbb esetben a blokkosított, kisebb felbontású képekkel érhető el, arról nem beszélve, hogy általában bőven elegendő egy 10-12 megapixeles fotó. Természetesen azok számára, akik valamiért mégis nagyobb felbontást szeretnének, az elérhető, akár a Pro, akár a Nagy felbontás módban, így ha valaki például egy magazin címlapjára készítene fotót, nincs ennek akadálya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb