Hírek

Itt a Honor 6X

Las Vegasban, a CES 2017-en megtartotta #DoubleOrNothing eseményét a Honor, amelyen bemutatta az új Honor 6X-et!

Az okostelefon már korábban debütált Kínában, azonban most a nemzetközi modellről volt szó, amely többek között Európában is megjelenik.

#DoubleOrNothing

A rendezvényt a Honor a Strip végén, a belvárostól kicsit messzebb lévő luxus hotelben, a Mandalay Bay-ben tartotta, ahova a világ minden tájáról érkeztek vendégek, hogy részesei lehessenek a #NewHonor bemutatónak.

A rendezvényen megjelent George Zhao, a Honor elnöke, aki személyesen prezentálta a márka 2016-os eredményeit, beleértve a több mint 100 millió márkarajongót.

 George Zhao, a Honor elnöke
George Zhao, a Honor elnöke

Szó esett a Honor 5X-ről, amelyben 2016-ban 11 millió darabot értékesített a gyártó globálisan, ez nem meglepő, hiszen többek között Magyarországon is keresett modellről van szó. Emellett a Honor 8-ról is szó esett, amelyből az első 50 napon 1,5 millió darabot adott el a vállalat, bár arról nincs szó, hogy azóta mennyi került összesen a felhasználókhoz azóta.

Honor 5X - 11 millió eladás

Itt a Honor 6X

A Honor legújabb dupla kamerás okostelefonja a Honor 6X, amely a középkategóriába hozza el a két kamerával kombinált fotózás lehetőségét.

A készülék ívelt vonalvezetése azt a célsz szolgálja, hogy kényelmesen megfogható legyen, hiszen a méretéből adódóan egy nagyobb készülékről van szó. A fém ház borítása puha, kellemes tapintást biztosít. Az előlapot 2.5D ívelt üveg borítja, amely szintén a kényelmes fogás miatt hasznos.

Dupla kamera

A Huawei kezei alól kikerülő Honornál még 2012-ben kezdték el fejleszteni (azaz közel 5 éve) a dupla kamerás rendszereket, ennek volt az első kézzel fogható eredménye 2014-ban a Honor 6 Plus. Ezt követte 2016-ban a Honor 8, illetve most, 2017-ben a Honor 6X.

Dupla kamera evolúció a Honornál
Dupla kamera evolúció a Honornál

Az új készülék két kamera szenzort kapott a hátlapon. Az egyik 12 megapixeles készíti magát a fotót, míg a második, 2 megapixeles szenzor célja a mélységélesítés, amely segítségével a képeken utólag állítható a fókusztávolság és fotózás során gyorsabban tud fókuszálni a kamera. Ez utóbbit egyébként kiegészíti a fázisérzékelésű autofókusz (PDAF) is. A nagyobb felbontású kamera esetében 1,25 µm méretű pixelek állnak rendelkezésre, míg a mélységélesség mérésre szánt 2 megapixeles szenzornál egy képpont mérete 1,12 µm. Az előlapon 8 megapixeles kamera helyezkedik el.

Honor 6X fotók

Így készülhet széles rekesznyílással művészi és gyönyörű kép a telefonnal.

Splash mód a honor 6X-en
Splash mód a honor 6X-en
A Honor 6X-szel készült fotó
A Honor 6X-szel készült fotó
A Honor 6X-szel készült fotó
A Honor 6X-szel készült fotó

Hardver

A Honor 6X is a házon belül fejlesztett HiSilicon processzort kapta, a Kirin 655-öt. Ez egy nyolcmagos SoC, amely Cortex-A53 magokkal rendelkezik, négy magasabb, 2,1 GHz-es órajelen, négy pedig alacsonyabb, 1,7 GHz-es órajelen üzemel, illetve Mali-T830 MP2 grafikus gyorsítóval rendelkezik.

A memóriából 3 GB, vagy 4 GB lesz elérhető, ez típustól függő, míg háttértárból az eMMC 5.1-es chipekre építve 32, vagy 64 GB-ot kap a felhasználó. A várható kiépítés 3/32 GB és 4/64 GB lesz. Van microSD kártyás bővítés, akár 256 GB-os kártyát is helyezhet bele a felhasználó, viszont a hybrid kártya slot második SIM foglalatát foglaja el a memóriakártyás bővítési lehetőség, tehát választnai kell majd a Dual SIM és a Single SIM + microSD között a használat során.

Az 5,5”-os kijelző FullHD felbontással rendelkezik nagy fényerővel és egyik hasznos funkciója az Eye comfort mód, amivel eliminálja a szem számára káros kék fényeket és beállítja a színeket olyanra, amely legkevésbé zavarja a látást.

Egészen nagy, 3340 mAh kapacitású akkumulátor került a fém házba, amivel akár két napos üzemidő is összehozható gond nélkül a felhasználás függvényében.

Okos rendszer

A telefon Android 6.0-val és EMUI 4.1-gyel jelenik meg, amelyen megtalálható a Huawei által fejlesztett Smart File System, amely segít abban, hogy hosszú hónapok után se lassuljon vissza a rendszer az alkalmazások különböző fájljai miatt.

Honor 6X megjelenés

Az új Honor okotelefon már a mai napon elérhető az Egyesült Államokban és számos európia és ázsiai országban, többek között Németországban, Csehországban és Franciaországban is kapható. Valószínű a magyarországi megjelenés is, erről azonban egyelőre nincs hivatalos információ.

 

'Fel a tetejéhez' gomb