Funkciók

Huawei SuperCharge teszt

A Huawei leggyorsabb akkumulátor töltő technológiáját, a Huawei SuperCharge-ot teszteltük le, hogy megtudjuk milyen gyorsan tölthetjük fel a telefonunkat.

A Huawei Mate 9-en debütált a SuperCharge gyorstöltés, amely különlegessége, hogy dinamikusan szabályozza a töltést, ennek során elérhető az 5 V 4,5 A, vagy a 4,5 V 5 A annak érdekében, hogy minél gyorsabban végbemenjen a töltési folyamat.

Huawei SuperCharge teszt

Huawei SuperCharge kompatibilitással rendelkező modellek

A teszthez a Huawei Mate 9-et a SuperCharge gyorstöltöttük, míg a Huawei Mate 9 PORSCHE DESIGN a hagyományos 5 V 2 A töltővel töltöttük 0-ról 100 %-ig.

A telefonokat előbb 0%-ra merítettük, majd töltőre tettük és bekapcsoltuk, tehát készenléti állapotban zajlott le a töltési folyamat. A töltés mérésekor 10 percenként figyeltük a töltési eredményt, azaz hogy a két készülék hogyan áll, az utolsó 10% ezesében csökkentettük a mérési időt.

Huawei SuperCharge teszt

A Huawei SuperCharge tölési görbéje meredekebb, köszönhetően az akár 22,5 wattos teljesítménynek, amit a töltő képes leadni. Arra, hogy 50%-ra feltöltsön a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, kevesebb, mint 30 percre volt szükség. A 90%-os töltöttséget kb. 1 óra, azaz 60 perc alatt érte el. Ezt követően lehetett érezheti, hogy a teljes feltöltöttség lassabban megy, azonban egy az akkumulátorok működési elvéből adódóan normális jelenség. A 100%-os állapotot egészen pontosan 93 percet követően érte el a telefon.

A hagyományos Huawei töltővel, amely 10 wattal tudta tölteni a Mate 9 PORSCHE DESIGN, amely közel azonos hardverrel és megegyező méretű akkumulátorral rendelkezik, értelemszerűen lassabban tudta teljesen feltölteni. Amikor a SuperCharge már 50%-nál járt, azaz 30 perc után a normál töltés még csak 30%-on állt. A 90%-os töltöttséget 102 perc után érte el, azaz több mint 40 perccel később, mint a gyorsabb megoldás. A 100%-os állapotra 125 percre volt szükség. Ez Jól látható tehát, hogy az utolsó 100%-on gyorsabban tudott tölteni a lassú, 10 wattos megoldás, mint a SuperCharge, azonban összességében így is 32 perccel több idő kellett a 100%-os feltöltéshez a teljesen lemerült akkumulátorról.

Huawei SuperCharge

A teszt során azért merítettük 0%-ra a két telefont, hogy a teljes akkumulátor telep töltési idejét vizsgáljuk. Ezzel szemben ilyen töltési mód a hagyományos felhasználás során ritkán fordul elő. Viszont akár csak 15%-os állapotról 50%-ra töltve a telefont látható az, hogy a SuperCharge töltéssel fele annyi idő elegendő, mint a normál töltő esetében.

A Huawei töltő és adatkábel kisokosunkat itt találod, hogy a készülékedhez szánt legjobb kiegészítőt tudd megvásárolni.

'Fel a tetejéhez' gomb