FrissítésHírek

Itt az Android 10

A Google hivatalosan is bejelentette az Android 10-et, az operációs rendszer következő főverzióját.

Android 10

A bejelentés során a Google elsősorban a brand változásokat ecsetelte, nem is a rendszert. Ezek alapján az eddigi legnagyobb rebrandingről beszélhetünk a rendszer életében. Megváltozik a név séma egy része, ugyanis mostantól nem lesznek desszert nevek a különböző főverziókhoz, nagyobb kiadásokhoz. Az Android 9.0-hoz tartott a Pie név, azonban a korábban csak Android Q-ként ismert verzió már Android 10-ként érkezik, külön sütemény, édesség név nélkül. A google indoklása szerint korábban ez még humoros volt, mostmár azonban nem annyira az.

A változtatás oka az is, hogy mivel egy globális verzióról van szó, az Androidnak egyszerűnek és érthetőnek kell lennie minden felhasználónak világszerte. Ezért is lett a lehető legegyszerűbb terméknév az Android 10 a következő főverziónak.

Android 10

Az ikonikus Android logó is átalakult, a robot elhagyta a testét mostmár csak a csápos fejrész jelenik majd meg a logóban, ráadásul a szöveges rész is felfrissült, új betűtípussal íródik mostantól.

Várhatóan a jövőben több Honor okostelefon frissülhet majd Android 10-re, erről azonban a gyártó később ad felvilágosítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb