Hírek

Alkalmazás telepítés microSD-re – új jelzés segíthet

Számos okostelefon felhasználónak fájhat a feje a tárhely miatt, ha sok alkalmazást tartalmaz a telefonja. A microSD-re telepítés megoldhatja a gondot – feltéve, hogy támogatott ez a funkció.

microsd

A memóriakártyákat fejlesztő SD Association bejelentette a microSD kártyákra vonatkozó Application Performance Class minősítést, amely azt jelentené, hogy az adott memóriakártya képes a minimum teljesítményre ami szükséges ahhoz, hogy alkalmazások fussanak róla.

A Google és az Android a tavalyi Marshmallow kiadás óta támogatja hivatalosan, hogy a microSD-re történjen a telepítés, azonban ennek ellenére a gyártók ezt a funkciót gyakran blokkolják azért, mert nem megfelelő memóriakártyát használva erre jelentősen rontja a felhasználói élményt és ezért a telefon tulajdonosok elsősorban magát a készüléket okolnák, nem a microSD kártyát. Többek között a Huawei okostelefonok nagy részén sem lehet az alkalmazást microSD-re telepíteni és onnan futtatni, mindösszesen egyes adatok áthelyezését engedi a rendszer.

microsd-application-performance-class-a1

Az SD Association által most bejelentett App Performance szint, amelynek legkisebb lépcsője a Class 1 (A1) azokat a kártyákat tartalmazza, amelyek IOPS értéke (Random Read Input-Output access Per Second) 1500, az írás IOPS legalább 500, illetve képes szekvenciálisan 10 MB/s adatátvitelre. A későbbiekben várható magasabb Class besorolás is, jelenleg azonban a minimum érhető el.

Reméljük, hogy emiatt a jövőben a Huawei is engedélyezheti az alkalmazások microSD kártyára történő telepítését, azonban erről még nincs hivatalos információ.

'Fel a tetejéhez' gomb