Funkciók

Így működik a Honor 6X kamerája

A Honor már évekkel ezelőtt is tudta a dupla kamera előnyeit, hiszen 2012 óta fejleszti ilyen irányba kamera technológiáit, amelynek első megnyilvánulása a Honor 6 Plus volt. Nézzük meg, hogy milyen előnyei vannak a Honor 6X dupla hátlapi kamerájának.

Honor 6X

A legtöbb középkategóriás okostelefon még egy kamerával van ellátva, azonban a Honor új, 2017-es készüléke a kedvező ár ellenére is két kamerával rendelkezik a hátlapon.

A hátoldalon két, egymástól eltérő kamera szenzor található meg. Az egyik egy 12 megapixeles RGB szenzor, amely színes képet rögzít. A második egy 2 megapixeles monokróm képérzékelő, amelynek célja, hogy segítse a fókuszálást és bemérje a különböző tárgyak távolságát.

Hogyan készít a dupla kamera gyöngyörű fotókat?

A kisebb monokróm szenzor több millió képpontja begyűjti a fényt és számos részletet, azonban színeket nem örökít meg. Erre a célra a másik nagyobb felbontású szenzor szolgál, amely elkészíti a színekben gazdag 12 megapixeles fotót.

A Huawei által fejlesztett rendszer része egy egyedi képfeldolgozó algoritmus, amely a két fotót összeilleszti és kialakítja a végleges képet. Ezzel a Honor 6X-szel készült képek színesebbek és részletesebbek.  A Széles rekesz mód segítségével a képeken lehetőség van a fotózás után is fókuszt váltani.

Honor 6X-szel készült fotók

Forrás: HiHonor.com

'Fel a tetejéhez' gomb