Funkciók

A GPU Turbo csak egy marketing trükk?

A GPU Turbo a Honor szerint egy félelmetesen jó technológia, más szakértők szerint viszont csak egy marketing trükk. Kinek van igaza?

Wang Feng, a Blueport Interactive alapítója készített interjút Zhao Minggel, a Honor elnökével a múlt heti Honor bemutató után (itt debütált a Honor Play és a Honor 9i mellett a GPU Turbo funkció).

A Honor egy áttörésnek, mérföldkőnek tartja a GPU Turbo technológiát, amely harderes és szoftveres szinten is összefonja a grafikus képalkotást azért, hogy a feldolgozás terén 60%-os javulást érjen el 30%-os energiafelhasználás csökkenés mellett.

Honor 10 GPU Turbo

Az interjúban Wang Feng a GPU Turbo iránt is érdeklődött, amely a saját véleménye szerint a bemutatón tényleg látványosnak tűnt, azonban mivel csak néhány játékra lett optimalizálva, emiatt nem több, mint egy marketing trükk az egész. A Honor vezetője ezt kategorikusan visszautasította azzal, hogy a GPU Turbo valóban egy olyan új technológia, amely hosszú távon is nagyon fontos lesz. A funkció jelenleg valóban 6 féle játékkal lett tesztelve és optimalizálva, ezek azonban változatos kategóriákból kerültek ki. A vezető úgy látja, hogy a jövőben további játékok kaphatják meg az optimalizációt, mellette pedig a GPU Turbo már önmagában is javít a grafikus feldolgozáson és az optimalizációval ezt csak a maximumra húzzák fel.

Mr. Zhao megjegyezte, hogy a GPU Turbo a Huawei saját szoftver és hardver fejlesztésének az eredménye, emiatt az más chip platformon nem is fog működni (tehát a Qualcomm, MediaTek processzoros eszközök ki is estek a támogatás alól).

A GPU Turbo funckióval érkezett a Honor Play telefon, mellette a jövőben számos modell megkapja meg frissítésként, például a Honor 10, a Huawei Mate 10 Pro. Ezen kívül természetesen további típusok is frissülnek majd, de a Huawei egyelőre nem közölt pontos, konkrét támogatási listát.

Forrás
Gizchina.com
'Fel a tetejéhez' gomb