FrissítésHírek

Jön az EMUI 9.0 és Android 9.0 Pie

Az IFA 2018-on a Huawei bejelentette az EMUI 9.0 rendszer érkezését is, amely már Android 9.0 Pie alapokon nyugszik.

Az október 16-án debütáló Mate 20 szérián (feltételezhetően a Mate 20 és Mate 20 Pro modelleken) már az új rendszer fog futni, ami pedig még fontosabb, hogy a Huawei béta tesztet is hirdetett számos már most is futó készülékhez.

Mikor kap EMUI 9 és Android 9.0 Pie frissítést a telefonom?

Wang Chenglu, a Huawei szoftver fejlesztésért felelős részlegének elnöke bejelentette, hogy az EMUI új, 9.0-n verziója három fontos alappillérre épül: Egyszerűség, Évezhetőség, Következetesség.

Az EMUI eddig is rendkívül sok beállítási lehetőséget kínált, amely sok felhasználó számára maga volt a rémálom, hiszen a Beállítások menüben nem feltétlenül találta meg a sok opció között azt, amit szeretett volna. Emiatt a mérnökök úgy döntöttek, hogy a jelenlegi kiadásban található 940 beállítási lehetőséget lecsökkentik és az EMUI 9.0-ban várhatóan “csak” 843 beállítás lesz. Mondhatjuk, hogy oké, ez is sok, de azért jó látni azt, hogy közel száz beállítás tűnik el és ezzel egyszerűsödik a rendszer.

Az Android 9.0-ra épülő új gesztusokon alapuló vezérlés gombok nélkül segíti majd a gyors navigációt, multitaskot. Természetesen gyorsabb alkalmazás indítást is ígér az EMUI 9.0, egészen pontosan 12,9%-os gyorsulást hoz a rendszer működésében, míg konkrét példákat tekintve a Spotify-t 11%-kal, az Instagramot 12%-kal tudja majd gyorsabban megnyitni az új app.

Jön az EMUI 9.0 és Android 9.0 Pie

Új jelszó menedzsment is érkezik, aminek segítségével titkosítva tárolhatók a jelszavak, amelyeket nem feltétlenül kell majd beírni az alkalmazásokba, hanem azt jelszóval, vagy arcfelismeréssel hozzá lehet adni az alkalmazáshoz, így gyorsabb lehet a bejelentkezés.

Az EMUI 9.0 október 16-én érkezik a Mate 20 szériával, később pedig sok Huawei és Honor okostelefon kapja majd meg.

'Fel a tetejéhez' gomb