Tippek-trükkök

Telefonklónozó: költözz át az új okostelefonodra!

Új telefon esetén gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehet a régiről az újra átjuttatni az adatokat. A Huawei erre a Phone Clone (Telefonklónozó) alkalmazást kínálja.

Az új Huawei, vagy Honor készülékre könnyen átvihetők a képek, telefonszámok, sőt még egyes alkalmazások, beállítások is a régi androidos, vagy iOS rendszerű készülékről.

Az adatátvitelhez először is telepíteni kell mind a két okostelefonra (vagy tabletre) a Phone Clone alkalmazást.

Phone Clone Androidra
Phone Clone iOS-re

Telepítés után indítsuk el mind a két készüléken az alkalmazást. Az új okostelefont állítsuk át egy kattintással Fogadó módra, majd adjuk meg, hogy androidos, vagy iOS-es készülékről van szó. A tovább gomb megnyomásával kapunk egy QR kódot. Ekkor a régi telefonon a Telefonklónozó alkalmazás elindulása után nyomjuk meg az elküld gombot. A megjelenő kamera keresőt irányítsuk rá a másik kijelzőn látható QR kódra. Ha ez valamilyen okból nem működik, a QR kód alatt található a telefon által létrehozott WiFi hálózat neve és jelszava, csatlakozzunk fel rá manuálisan.

A párosítás után megjelenik az átküldhető adatok típusai, amelyek között válogathatunk. Az adatátvitel WiFi Directen keresztül megy, az átküldendő adatok függvényében ez néhány másodperctől akár 20-30 percig is eltarthat, ez idő alatt mind a két telefont hagyjuk bekapcsolva és ne használjunk más alkalmazást.

Miután végzett a Telefonklónozó, új Huawei, vagy Honor telefonunkon megtaláljuk a régi mobilról származó adatokat, így képeket, videókat, zenéket, akár az alkalmazásokat, telefonhívásokat, SMS-eket is.

'Fel a tetejéhez' gomb