Tippek-trükkök

Alkalmazások microSD-re telepítése Huawei-en

MicroSD kártyára telepítenéd az alkalmazásaidat a Huawei telefonodon? Most ezzel foglalkozunk.

Android 6.0, vagy régebbi rendszerek esetében

Amennyiben Android Marshmallow fut a készülékeden, vagy régebbi rendszer, úgy a beállításokban keresd meg az Alkalmazások opciót. Ezen belül ha kiválasztod az alkalmazást, annak menüjében lesz egy “SD kártyára helyezés” gomb. Ezzel van lehetőség áthelyezni az alkalmazást a belső háttértárra. Ez az opció kizárólag azon alkalmazások esetében működik, amelyek támogatják a memóriakártyára helyezést!

Alkalmazások microSD-re telepítése Huawei-en

Fontos, hogy microSD-re helyezést követően a telefon lassabb lehet, az alkalmazás nem biztos, hogy megfelelően fut, ugyanis a microSD kártya sebessége nagyban befolyásolni fogja a teljesítményt.

Android 7.0, vagy újabb rendszerek esetében

Az Android Nougat és Oreo esetében már nincs lehetőség arra, hogy az alkalmazásokat microSD-re telepítsd és onnan futtasd. Azért került ez a beállítási lehetőség kivonásra a rendszerből, mert a memóriakártyák sebessége elmarad a telefon belső háttértárának tempójától, amely az alkalmazások és a telefon teljesítményének romlásához vezet.

Alkalmazások microSD-re telepítése Huawei-en

Az új készülékek esetében tehát már vásárláskor célszerű jól eltalálni, hogy mekkora háttértárral vásárol valaki telefont. 16 GB-ot 2018-ban már maximum belépőszinten lehet ajánlani, kifejezetten kevés alkalmazás használata mellett. Manapság már a minimum a 32 GB, de inkább felette. Csak egy szemléltető példa, a sokak által használt Facebook alkalmazás önmagában 727 MB-ot foglal el jelenleg a Huawei Mate 10 Pro készülékemen.

'Fel a tetejéhez' gomb