Hírek

Különválhat a HONOR és a Huawei

Korábban a Reutersnek több olyan értesülése volt, amely később beigazolódott, sőt akár maga a Huawei is hivatkozott rá. A lap most azt állítja, hogy a Huawei Technologies eladja a HONOR márkát és annak minden velejáróját.

Honor 30 Pro+

Már régóta olvasni híreket arról, hogy a Huawei esetleg értékesítheti a HONOR márkát. Eddig erről hivatalos információ nem volt, korábban a Huawei cáfolta ezt. Most a Reuters több forrásra hivatkozva azt írja, hogy a kínai vállalat eladja subbrandjét, a HONOR márkát 100 milliárd kínai jüanért (15,2 milliárd dollár, hozzávetőleg 4558 milliárd forint).

A Reuters szerint nem egy tulajdonosa lenne a márkának, részesülne belőle a márka jelenlegi disztribútora, a Digital China, valamint többek között Sencsen önkormányzata is.

A Huawei Technologiest és leányvállalatait érintő amerikai szankciók ugyanúgy érintik a HONOR eszközeit, mint a Huawei márkável ellátott modelleket. Emiatt is van az almárka sokkal nehezebb helyzetben, hiszen viszonylag kis piaci réssel rendelkezik és a tiltások ugyan úgy nehéz helyzetbe hozzák. Bár jelenleg úgy néz ki, hogy Joe Biden kerül 2021-be az USA elnöki pozíciójába, ez összességben nem jelent érdemi mentesülést a szabályozások alól, azaz nem várható, hogy enyhül az amerikai kormányzat és a Huawei kapcsolata.

Azonnal beleszeretsz a Honor View30-be, ha meglátod ezeket a képeket

A HONOR márkát az információk szerint készpénzért értékesíti a Huawei Technologies, az üzlet része a márkanév, a kutató és fejlesztő kapacitás, a gyártósor menedzsment. A tranzakció után az új tulajdonosi kör szeretné megtartani a 7000 HONOR alkalmazottat, illetve arra készülnek, hogy 3 éven belül tőzsdére vinnék a céget.

A Reuters információi alapján, a fő HONOR disztribútor, a Digital China Group Co Ltd mellett a HONOR Terminal Co Ltd, valamint a sencseni önkormányzat is tulajdonrészt vállalna a cégben.

Az elemzők azt várják, hogy ezzel a lépéssel a HONOR márka mentesülhet a Huawei Technologiest érintő szankciók alól. A hírt sem a Huawei, sem a HONOR nem kommentálta, nem erősítette meg, így jelenleg még pletyka szinten kezelendő, azonban a Reuters forrásai szerint pár napon belül hivatalos bejelentés történhet az ügyben.

Forrás
Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb