Hírek

Kínában debütált a Honor 8X és 8X Max

Kínában debütált a Honor 8X és Honor 8X Max, ezzel két újabb okostelefonnal bővült a vállalat flottája.

Az X széria nagyon népszerű volt az elmúlt években is, hazánkban is keresett volt több előző modell is. Ezúttal az újdonság csak Kínán belül debütált, egyelőre még nem tudni, hogy Ázsián kívülre mikor érkezhetnek az údonságok.

Ajándékkal startolt a Honor 8X Magyarországon

A FullView kijelző ezúttal is adott, ezzel együtt pedig a méret is megnőtt az elődökhöz képest. A 8X kijelzőjének mérete 6,5”-os lett, míg a 8X Max egészen pontosan 7,12”, ezzel tehát meglehetősen méretes. Előbbi felbontása 2244×1080 képpont, míg utóbbi 2340×1080 lett. Mind a két eszköz tetején ott van egy notch, azaz szenzorsziget, viszont a 8X esetén nagyobb, a 8X Max esetén sokkal kisebb lett ez.

A Honor 8X-be a Huawei által fejlesztett Kirin 710-es került, amely AI képességekkel is rendelkezik, illetve a legerősebb kiépítésben akár 6 GB RAM és 128 GB-os belső tárhely is megtalálható lesz, bár ezen kívül az alap modellben 4/64 GB-os kiépítés lesz. A Honor 8X Max-ba már Qualcomm került, a Snapdragon 660-as SoC, illetve is 3 és 4 GB-os RAM verzió jön, mellé pedig 64 GB háttértár.

Európában is debütált a Honor 8X

Ha a kamerát nézzük, a kisebb 8X hátlapján 20 és 2 megapixeles, a nagyobb 8X Max hátlapján pedig 16 és 2 megapixeles kamerák ülnek. Előbbin 16, utóbbin 8 megapixeles az előlapi kamera. A 8X akkumulátora 3750 mAh lett, míg a tablet mérethez közelálló 8X Max-ba már 5000 mAh-s akkumulátor került.

TÜV minősítést kapott a Honor 8X kijelzője

Jól látható, hogy a Honor 8X a populárisabb modell a képességeivel, míg a 8X Max inkább azoknak készült, akik hatalmas képernyőt szeretnének, cserébe viszont a hardver nem kiemelkedő, már-már gyengébb, mint a kisebb modell esetében.

'Fel a tetejéhez' gomb