Hírek

Honor View 10 – egy újabb FullView csúcsmodell

A Honor Európában is bemutatta az új csúcsmodelljét, a View 10-et.

Kínában korábban bemutatásra került a Honor V10, amely Európába a Honor View 10 néven érkezik. A nevébe került View brand jelzi, hogy ez új, népszerű és trendi 18:9-es képarányú kijelzővel érkezik, amelyet a Mate 10 Pro is kapott.

Gyakorlatilag funkciókat tekintve is nagyon hasonló a Mate 10 Próhoz képest a Honor View 10, viszont az ára alacsonyabb.

Az okostelefon megkapta a 6”-os 1080×2160 képpontos kijelzőt, azonban ez nem OLED, hanem IPS-alapú, LTPS technológiával készül. Megörökölte a nagyteljesítményű, Mobile AI-val felszerelt Kirin 970-es SoC-t, a 6 GB RAM-ot, illetve a 128 GB háttértárat is az okostelefon.

Természetesen azért vannak különbségek is a Mate 10 Próhoz képest. A Honor View 10 akkumulátora kisebb méretű, csak 3750 mAh kapacitású, azonban ez az első Honor modell, amely támogatja a Huawei SuperCharge gyorstöltési technológiát.

A hátlapon két kamera van, az egyik egy 20 megapixeles monokróm szenzor, míg a második egy 16 megapixeles, RGB, azaz színes képérzékelő. Érdekesség, hogy az ujjlenyomat olvasó a telefon kijelzője alá került.

További “meglepetés”, a Honor View 10 Dual SIM-es, azonban ez használható microSD bővítésre is, szemben a Mate 10 Próval És ugyan így megmaradt rajta a 3,5 milliméteres jack csatlakozó is. Amit viszont hiányolhatnak a felhasználók, az az IP67-es vízállóság.

A Honor View 10 okostelefon Android 8.0 és EMUI 8.0 rendszerrel fog érkezni az Egyesült Államokba és Nyugat-Európába is 2018 január 8-án, 500 eurós áron. Sajnos magyarországi megjelenésről nincs információ.

'Fel a tetejéhez' gomb