Hírek

Eltűnhet a Honor márka Magyarországról? (FRISSÍTVE!)

A Honor márka legnagyobb kérdése 2018-ban, hogy hol vannak az újdonságok, mint például a Honor 9 Lite.

FRISSÍTÉS! A Honor Magyarország hivatalos közleménye a cikk végén!

A Honor legutoljára kiadott okostelefonja Magyarországon a Honor 9, ami 2017 júliusától vásárolható meg hazánkban, azaz közel 10 hónapja van piacon. A vállalat azóta több okostelefont is megvásárolt, de egy sem került piacra hazánkban.

Honor logó

Decemberben debütált Londonban a Honor View 10, illetve a Honor 7X. Ezek a modellek az EU nyugati országaiban elérhetők és a kedvező árazása miatt népszerűek is. Januárban a gyártó képviselőitől azt az információt kaptuk, hogy ez a két modell nem lesz kapható Magyarországon hivatalos forrásban, helyette valami mással készülnek.

Jön a Honor 9 Lite! Februárban úgy tűnt, ez lesz az újdonság, mi is írtunk erről. A Honor Magyarország Facebook oldalon is megjelentek a Honor 9 Lite posztok, illetve gyakorlatilag az elmúlt 2 hónapban itt már mást sem látni, csak Honor 9 Lite posztokat.

Magyarországra is jön a Honor 9 Lite

Ezzel együtt a hazai sajtóban is feltüntek a készülék tesztjei. Február végén a Mobilaréna még csak a szürke importos elérhetőségről írt. Két nappal később a Tech2 tesztjében már azt lehetett olvasni, hogy itthon hivatalosan 70-75 ezerért kapható a Honor 9 Lite. Csak az a baj, hogy ez már akkor sem volt így és a helyzet azóta is változatlan. A 24.hu-n is feltűnt a Honor 9 Lite tesztje, illetve a Colorcam blogon is.

A gyártó hazai oldalon, a HiHonoron január vége óta látható a Honor 9 Lite magyar terméklapja.

A Honor 9 Lite 2018. április közepén még mindig nincs sehol és már abban sem vagyunk biztosak, hogy lesz-e. Ha már a Honor hazai Facebook oldalán csak erről a telefonról szól a kommunikáció, akkor megkérdeztük azt, hogy mikor lesz megvásárolható, a válasz nem túl biztató:

Hol a Honor 9 Lite?

Gyakorlatilag a Honor Magyarország hivatalos kommunikációja is az, hogy nem tudják, mikortól lesz megvehető a Honor 9 Lite.

Megkérdeztünk több hivatalos viszonteladót is az esettel kapcsolatban, azonban sok jót nem hallottunk ott sem. Több helyről azt az információt kaptuk, hogy a Huawei asztalokról néhány héttel ezelőtt be kellett szedni a kiállított Honor telefonokat és csak Huawei-ek lesznek ott a jövőben.

Az egyik hivatalos viszonteladó debreceni üzletében azt az információt kaptuk, hogy nem érhető el a kínálatban a Honor márka, a készülékek beszedésre kerültek a polcokról és már ott nem vásárolható meg. A webáruházban még elérhető a Honor márka. Megkérdeztük a cég sajtóosztályát a Honor márka értékesítésével kapcsolatban, azonban a cikk megjelenéséig nem érkezett információ.

Eltűnhet a Honor márka Magyarországról?

Május 15-én mutatkozik be Londonban a Honor 10 európai verziója. Kérdés az, hogy lesz-e Magyarországon a jövőben Honor. A Huawei hazai képviselete sajnos nem tudott a márkával kapcsolatban információt adni. A viszonteladók nem látják túl fényesen a Honor márkát jelenleg, volt olyan, ahol azt hallottuk, hogy kivezetésre kerül az országból a márka, míg más kereskedő azt mondta, hogy átszervezi a gyártó az értékesítést.

FRISSÍTÉS!

A cikk megjelenését követően jelentkezett nálunk a Honor Magyarország képviselete az alábbi közleményel:

A Honor határozottan cáfolja, hogy ezeknek a találgatásoknak bármilyen alapja lenne. A Honor magyar vásárlói és rajongói több új modell hazai bemutatását is várhatják a közeljövőben. A legfrissebb hírekért és információkért kövessék a Honor magyar Facebook-oldalát:  https://www.facebook.com/honormagyarorszag/

Ezzel együtt pedig amiről eddig semmilyen információt nem tudtak, most felbukkant! Az Extreme Digital felvette a Honor 9 Lite-ot a kínálatába, bár egyelőre csak rendelhető státusszal, azonban úgy tűnik, hogy csak érkezik a készülék néhány hónap csúszást követően.

'Fel a tetejéhez' gomb