Hírek

Csúcskategóriás funkciók az új Honor X10-ben

Kínában debütált az új Honor X10, a vállalat új középkategóriás készüléke, 5G-vel és számos, csúcsmodellekből ismerős funkcióval.

Honor X10

A Honor 9X utódjáról van szó, azonban az X-szériánál megfordították a számot és a betűt az idei évben. Ennek lehet az angol kiejtésben egy áthallása az “extend” szó felé, amely kiterjesztést jelent. Így jött tehát az új Honor X10, ami 6,63”-os FullHD+ LCD kijelzőt kapott, 90 Hz-es képfrissítési rátával, 180 Hz-es érintőpanellel, illetve notch, punch hole nélkül, 92%-os előlapi kijelző aránnyal.

Honor X10

A telefonba az új Kirin 820 5G SoC került, ami támogatja az SA és NSA 5G hálózatokat. A megfelelő hűtésről egy grafén alapú megoldás gondoskodik. Modelltől függően 6, vagy 8 GB rendszermemóriával van ellátva, a háttértár 64 GB, vagy 128 GB lehet, ezt NM memóriakártyával lehet tovább bővíteni akár extra 256 GB-tal.

Az X10 hátoldalán három kamera van. A főszenzor a 40 megapixeles RYYB megoldású Sony IMX600-as, 1/1,7”-os szenzormérettel. Mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamera került, a harmadik egység pedig a középkategóriában megszokott 2 megapixeles makró kamera. Van AIS (mesterséges intelligencia által vezérelt képestilizáció), Night Scene 2.0 éjszaka felvételi mód. Az előlapi kamera pop-up megoldásként képes kiemelkedni szükség esetén, egy 16 megapixels szelfi szenzorral.

Honor X10

A telefon hátlapja 21 rétegű üveg, amely egy látványos fénytöréses effektet biztosít fekete, kék, ezüst és narancs árnyalatban. Alatta 4300 mAh kapacitású akkumulátor van, 22,5 wattos SuperCharge gyorstöltéssel, USB-C-n keresztül.

Az Android 10-zel és Magic UI 3.1.1 felülettel megjelenő Honor X10 a Huawei Mobile Servicesre és az AppGallery-re épít majd. Az ujjlenyomat olvasója az oldalsó kereten, a bekapcsolombba integrálva helyezkedik el. Az 5G mellett van Dual 4G és Dual VoLTE támogatás, 802.11ac WiFi, Bluetooth 5.1.

A Honor X10 május végétől vásárolható meg először Kínában, európai elérhetőségről egyelőre nincs információ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb