Hírek

Az iOS-szel és a HarmonyOS-szel versenyezne a HONOR

A HONOR is saját ökoszisztémát építene, amellyel szeretné felvenni a versenyt a HUAWEI HarmonyOS és az Apple iOS rendszerekkel szemben.

Kínában, a HONOR sencseni K+F központjában tartott a vállalat egy rendezvényt, ahol George Zhao, a vállalat vezérigazgatója is megszólalt. A vezető azt mondta, hogy szeretnének olyan operációs rendszert létrehozni, amely képes lenyomni az iOS népszerűségét is.

HONOR MagicOS 7.1

A HONOR 2022-ben a bevételeinek 10%-t fordította kutatásra és fejlesztésre. Ez azért fontos, mert követnék azt az utat, amit korábban a HUAWEI indított, hogy rendkívül nagy pénzt áldoznak arra, hogy új, innovatív dolgokat fejlesszenek ki, legyen az hardveres, vagy szoftveres megoldás. Ezért, a magas K+F beruházás miatt látja úgy a CEO, hogy a MagicOS rendszer idővel sokkal versenyképesebb lehet a nemzetközi piacon is.

A szakember úgy látja, hogy az Apple által gyártott okostelefonok esetében a dizájn mára némileg elavult, a hardver nem kiemelkedő és az üzemidő is rosszabb, mint sok androidos telefon esetében. Azonban az Apple felhasználók ragaszkodnak az iPhone-okhoz és a cég termékeihez, elsősorban az iOS és a hozzá kapcsolódó ökoszisztéma miatt.

A HONOR is szeretne versenyre kelni azzal, hogy a MagicOS-t egy komplett ökoszisztémává fejlesztik ki. Ezzel pedig szeretnék nem csak az iOS-t, hanem a korábbi anyacéghez, a HUAWEI-hez tartozó HarmonyOS-t is megszorongatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb