Hírek

A VLC letiltott több Huawei modellt

Több új Huawei telefonon sem telepíthető a VLC médialejátszó a Google Play áruházból.

VLC

A VLC fejlesztői bejelentették, hogy a Huawei szoftveres megoldásai miatt a felhasználók túl sok rossz értékelést adnak a szoftverre, amely a telefon hibája és nem az alkalmazásé és ezért inkább blokkolják a telepíthetőséget ezen modelleken. A negatív vélemények alapja az EMUI agresszív akkumulátor menedzsmentje, amely bizonyos esetekben lelövi a háttérben futó alkalmazásokat, ez érinti direktben a VLC-t is háttérben futó zenelejátszó funkcióját is.

A VLC letiltott több Huawei modellt

Ez az akkumulátor optimalizáló folyamat egyébként manuálisan átállítható és vele együtt a VLC is megfelelően fut, azonban úgy tűnik, a felhasználók nem tudják hogyan működik ez és ezért a VLC-t hibáztatják. Ilyen esetekért érdemes csatlakozni a Huawei közösség csoportunkhoz, ahol a problémákra is megoldást lehet találni.

Nem az összes Huawei-t blokkolta a VLC, de többek között a P10, P20 és P20 Pro modellekre sem telepíthető a Play Áruházból a videólejátszó. A feljesztő felhívja azonban a figyelmet, hogy a telepítő .apk letölthető a weboldaláról és onnan telepíthető a blokkolt készülékekre is. Érdekesség, hogy bár ugyan azon EMUI-val működnek a Honor modellek is, ezek közül egyet sem tiltottak le a felhasználók.

Jól járt el a VLC?

Valószínűleg nem a legjobb megoldást választották a problémára, hiszen azon felhasználók, akik lusták utána olvasni a telefonjuk beállításainak, azok megoldást sem fognak keresni és amikor látják, hogy nem tudják letölteni a VLC-t az áruházból, akkor helyette más lejátszót fognak választani.

'Fel a tetejéhez' gomb