FunkciókHírek

A telefonod már tudja mi van a fotón, és te?

A mobilfotózás az évek során nagyon sokat fejlődött, amelynek újabb lépcsőfoka az AI, azaz a mesterséges intelligencia. Ennek segítségével a kép elkészítése során a telefon már az előtt tudja, hogy mit fog ábrázolni a kép, mielőtt exponálnánk, ez pedig azért hasznos, mert ezáltal az adott témához tudja igazítani a beállításokat.

A Honor View20 a mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel fotózás során a témát, vagy a tárgyat, ezekből nagyjából 1500-at képes felismerni. A Honornál készítettek is egy szemléltető képet arról, hogy bár a húsvét közeledésével a cica kapott egy nyuszifület, ennek ellenére a kamera rendszer és a mesterséges intelligencia felismeri azt, hogy nem egy nyúl van a képen.

A telefonod már tudja mi van a fotón, és te?

„A mesterséges intelligencia és a neurális hálózatok képessége arra, hogy azonosítsák a jelenetet, lehetőséget teremt arra, hogy a lehető legjobb fotó készüljön még akkor is, ha a felhasználó csak céloz és ellövi a képet” – fejtegeti az AI jelentőségét Simon Forrest, a Futuresource Consulting vezető technológiai elemzője. „Meggyőződésem, hogy a felhasználók a legújabb telefonokkal észreveszik a jobb képminőséget, miközben a technológia szépsége az, hogy nem kell érteniük, hogyan működik. Az okostelefongyártók tekintetében a kameramegoldások jelentik a legnagyobb különbséget, ezért jelentős erőforrásokat csoportosítanak innovációra” – emeli ki Forrest.

A mai emberek átlagosan 25 ezer szelfit készítenek életük során egy felmérés alapján, pont ezért költenek a gyártók többet és többet az előlapi kamerák fejlesztésére és ezért kapnak egyre több fukciót. A szelfik készítésére már olyan extra funkciók érhetők el, mint a háttér elmosás, vagy éppen a különböző AR lencsék.

A Honornál sincs ez másképpen, az idei modellekben is nagyon komoly kamera megoldások találhatók, akár a hátlapon, akár az előlapon nézelődünk.

Honor View20 magyarországi ár és vásárlás

A Honor View 20 hazánkban az első olyan telefon, amely a kijelzőbe épített kamerát kapott, a 25 megapixeles szelfi kamerát egy speciális megoldással sikerült beletenni a megjelenítőbe. Ezen kívül a hátoldalon egy 48 megapixeles kamera kapott helyett, amely rendkívüli részletességgel képes fotózni, ráadásul a ToF szenzor segítségével kiválóan felméri a fotózandó tárgy távolságát.

Honor 10 Lite

A Honor 10 Lite nem csak kedvező árral hódít, hanem a szelfizők is imádják, köszönhetően a 24 megapixeles előlapi kamerájának, amely  a mesterséges intelligenciával készít még jobb képeket a telefon kezelőjéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb