Hírek

A Honor marad a Huawei oldalán a jövőben is

A Huawei és a Honor kapcsolatát pontosan felderíteni nem egyszerű, mindenki tudja, hogy igazából valahol közös kézben van, de mégis mást próbálnak mutatni.

Itt Magyarországon az év eleje óta külön kezekben mozog a két brand. Amíg korábban a Huawei hazai képviselete kezelte a Honor brandet is, addig tavaszra ez megváltozott és a márka kezelése a lengyelországi központhoz került és Huawei hazai kollégáinak sok rálátása nincs is.

Akkumulátor áttörést hozhat a Honor Magic 2

Felmerült nem olyan régen az a pletyka Kínában, hogy a Honor teljes egészében kiválik a Huawei-ből és teljesen független gyártó lesz belőle. Most ezt cáfolta meg a Honor első embere, Zhao Ming. A vezető elmondta, hogy a Honor továbbra is a Huawei része lesz, azonban attól függetlenül dolgozhat.

A Honor brand 2013-ban, azaz már 5 éve indult, először Ázsiában, majd ezt követően nemzetközi szinten is elérhető lett. Tulajdonképpen hasonló taktikát követtek, mint a Xiaomi, rendkívül kedvező árazással rendelkező készülékeket kínáltak, főleg az online értékesítésre fókuszálva. Ez annyiban változott, hogy a Honor számára nagyon fontos lett azóta a lokális, offline értékesítés is és a világon több felé is nyitott Honor Store.

Ha próbálnánk megfogalmazni a Honor szerepét a Huawei-nél, azt mondhatnánk, hogy egy leányvállalat. A Huawei a tulajdonosa, azonban egy külön menedzsment dolgozok a Honor márkán, amelyek a Huawei fejlesztéseit is használhatják a készülékeikhez. Ennek köszönhető az, hogy a Huawei csúcsmodelljeinek kiadását követően a Honor is adhat ki hasonlót, azonban olcsóbban.

'Fel a tetejéhez' gomb