Hírek

A HONOR is műholdas kommunikációt kínálna a jövőben a telefonjaival

A Honor egyik vezetője, Jiang Hairong-Harrison kijelentette, hogy a vállalat a közeljövőben új műholdas kommunikációs technológiával rendelkező okostelefont fog piacra dobni.

A China Telecom szóvivője elmondta a médiának, hogy a Huawei nem az egyetlen olyan telefonkészülékgyártó, amely műholdas technológiával rendelkező funkciókat vezet be okostelefonokba, mivel több céggel is együttműködik majd.

HONOR Magic5 Pro

Erre reagálva Jiang azt is hozzátette, hogy a Honor folyamatosan befektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy áttörést érjen el a műholdas kommunikációs technológiában az okostelefonok számára. A Honor CMO azonban nem árulta el, hogy mikor és melyik eszközök hozzák majd ezt a futurisztikus technológiát.

Az elmúlt évben a Huawei bemutatott egy egyirányú műholdas SMS funkciót a Mate 50 Pro készülékkel. 2023 elején a technológiai vállalat két irányú SMS funkcióval ellátott P60 Pro készüléket dobott piacra, és most egy új zászlóshajóval rendelkezik, amely műholdas hívásokat is tud bonyolítani.

Egyelőre más androidos készülékgyártók nem jelentettek be ilyen technológiát okostelefonjaikban, de ez változhat még a jövőben. A Huawei megoldása csak Kínában érhető el. Az Apple is bevezetett egyirányú műholdas kommunikáció támogatást 2022-ben, viszont ennek elérhetősége is erősen korlátozott még.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb