Funkciók

Így működik a Honor Link Turbo

Az új Honor V20 egyik egyedülálló jellemzője a Link Turbo nevű funkció.

Mi az a Link Turbo?

A Honor által fejlesztett technológia abban segít, hogy javítsa a hálózati kapcsolatot az okostelefonon azáltal, hogy intelligensen vált az LTE és a WiFi csatlakozás között, vagy ha szükség van a nagy sebességre, akkor akár mindkettőt párhuzamosan használja.

Így működik a Honor Link Turbo

A Link Turbo legérdekesebb tulajdonsága, az “Intelligent Shunting”. Ez a hálózati kifejezés azt takarja, hogy a rendszer képes különböző alkalmazásokhoz eltérő hálózatokat használni, annak megfelelően, hogy az a leginkább kényelmes és biztonságos legyen. Ennek példájaként beállítható, hogy a banki appok, vagy a mobilfizetés kizárólag 4G-ről menjen, míg mondjuk a többi alkalmazás WiFi-ről. Ez főleg akkor nagyon hasznos, ha valaki nyílt hálózatra csatlakozik, hiszen így meggátolhatja a banki adatainak illetéktelen ellopását. A Link Turbo lehetőséget nyújt arra is, hogy a nagyobb hálózati igénnyel rendelkező alkalmazások, mint amilyenek az online játékok (pl. Fortnite, PUBG), vagy a videó streaming, ne csak egyféle csatlakozást használjanak, hanem a WiFi-t és a 4G-t párhuzamosan elérjék, ezzel biztosítva a leggördülékenyebb kapcsolódást a felhasználó számára.

A Honor a bejelentésen büszkén szemléltette a Link Turbo képességeit. A népszerű sebességmérő alkalmazás, a Speedtest.net szerint a funkcióval a telefon átlagosan 71%-kal gyorsabb, mint egy LTE hálózatot használva, illetve 135%-kal gyorsabb, mint egy WiFi hálózatot használva csak. A vállalat a Honor V20 letöltési sebességét is összehasonlította az iPhone XS Max készülékkel és a Link Turbo funkciót használva 40%-kal volt gyorsabb, mint az Apple készüléke.

A Link Turbó optimalizált TCP aggregációt és UDP transport aggregációs technológiát használt, a Honor szerint 21 különböző szabadalmány a funkció alapja. Ez adja a Link Turbo flexibilitását és megbízhatóságát, amit a felhasználó ha szeretne, természetesen ki is kapcsolhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb