Funkciók

Huawei P10 vs Honor 9 – mi a különbség?

Bár alapvetően a Huawei P10 és a Honor 9 telefonok hardveres felépítése nagyon hasonló, jóval több különbség van közöttük, mint sem hogy azt mondjuk, hogy a kettő ugyan az. 

Huawei P10 vs Honor 9

Külső

A P10 fém házzal rendelkezik, míg a Honor 9 fém kerettel és üveg hátlappal.

A Huawei P10 fekete, szürke, arany, zöld és kék árnyalatban vásárolható meg, míg a Honor 9 kék, fekete és szürke színben érhető el itthon.

A Huawei P10-nek minimálisan, de kisebb a kijelzője, 5,1”-os a képátlója, míg a Honor 9 esetén 5,15” ez a méret. Ezzel együtt a Honor 9 képernyő aránya a keretkez képest némileg nagyobb, picivel több mint 1%-kal.

A Huawei P10 előlapját Corning Gorilla Glass 5 üveg borítja. A Honor 9-es telefon Gorilla Glass 3 üveget kapott elől és hátul. Utóbbi esetben 15 rétegű, 3D üvegről van szó.

Kamera

A P10 a Leica második generációs kamera rendszerét kapta meg, a Honor 9 csak egy ehhez hasonló, duplakamerás rendszert.

A P10 előlapi kamerája is a Leica-val közös technológián épül. Bár mind a kettő 8 megapixeles, a P10 támogatja az autofókuszt, a Honor 9 nem.

Huawei P10 vs Honor 9

Töltés

A P10 támogatja a Huawei SuperCharge-ot, amely 22,5 watt teljesítményű. A Honor 9 csak a hagyományos, 18 wattos gyorstöltést támogatja. Tehát a P10 sokkal gyorsabban tud feltölteni.

Szolgáltatások

A Huawei P10-et a vásárlást követő 1 hónapon belül regisztrálni lehet a Huawei VIP Szervizre, ami 2-ről 3 évre terjeszti ki a garanciát, mellette pedig az első 3 hónapban kijelző törésre is él a jótállás, valamint ezen időszak alatt garanciális meghibásodás esetén nem javít a Huawei, hanem cserél. A Honor 9-re ezen szolgáltatások nem élnek, csak 2 év jótállás jár hozzá.

Kiegészítők

Talán meglepő lehet, de a gyári tok felhozatalban is jelentős különbség van. A Huawei P10-re ablakos és nem ablakos flip tok, illetve többféle mintás és szövet, valamint bőr borítású hátlapvédő tok is elérhető. Ezzel szemben a Honor 9-re csak a műanyag hátlapvédő tok vásárolható meg a gyári tok felhozatalból.

 

'Fel a tetejéhez' gomb